سینوزیت

با شنیدن کلمه سینوزیت برای اغلب افراد سردردهای شدید تداعی می شود زیرا این عارضه در اصل التهاب و عفونت سینوس ها است ، سینوس ها نیز در اطراف بینی ، پیشانی و دیگر نقاط صورت وجود دارند. درد در ناحیه پیشانی و درد اطراف بینی از بارزترین علائم وجود بیماری سينوزيت هستند. سینوس های مرتبط با پیشانی اگر دچارعفونت یا التهاب شوند منجربه سردردهای طولانی مدت یا چندین سر درد بسیار دردناک در طی سال می شوند. برای اطلاع از این مشکل و راه های درمانی آن تا انتهای این مقاله از دکتر حمیرا رشدی ، بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در تبریز همراه شوید.

 

سینوزیت - دکتر رشدی

سینوزیت دارای سه حالت است :

این عارضه در بیشتر موارد با افزایش ترشح مخاط و آبریزش بینی همراه می باشد. اما انواع مختلفی از سینوزیت وجود دارد که با مدت ابتلا به آن ارتباط دارد.

سینوزیت حاد

سينوزيت های حاد اغلب به علت بیماری های ویروسی چون سرما خوردگی بروز می کنند و پس از استفاده از دارو و پس از پایان بیماری نیز به طور کامل از بین می روند . بیشترین شیوع را داشته و ممکن است تا ۴ هفته طول بکشد.

سینوزیت تحت حاد :

علائم و نشانه های این نوع سینوزیت اغلب بین ۴ الی ۱۲ هفته ادامه دارد.

سینوزیت مزمن

این نوع از سينوزيت نیز به طور معمول بین ۳ تا ۸ هفته طول می کشد اما دیده شده که ماه ها یا حتی سال ها ادامه داشته باشد . تشخیص علت سینوزیت مزمن کمی دشوار است . برخی بر این باورند که این نوع از عارضه نوعی بیماری التهابی است که اغلب در مبتلایان به آسم بروز می کند. اما عوامل حساسیت زای دیگری چون گرد و غبار موجود در هوا نیز می توانند باعث التهاب سینوس و در نهایت باعث بروز سینوزیت مزمن شوند. علائم این نوع عارضه پایدار بوده و بیشتر از ۱۲ هفته و یا به صورت بازگشتی ، تکرار می شود. برای درمان نوع مزمن ، ممکن است درمان تهاجمی یعنی جراحی نیاز باشد.

سینوزیت راجعه

این نوع از سینوزیت چندین حمله حاد در طی سال را شامل می شود .

تشخیص و درمان بیماری سینوزیت

به علت اینکه التهاب سینوس ها به دلیل بیماری های عفونتی و موارد آلرژی زا است اغلب به آن ها کم توجهی می شود و افراد علائم سينوزيت را با یک بیماری موقت اشتباه می گیرند. یک بیماری ساده مانند سرما خوردگی بین ۷ تا ۱۴ روز طول می کشد بنابراین اگر پس از مدت گفته شده سر درد یا درد نواحی صورت قطع نشد و دچار علائم غیر طبیعی بودید حتماً به یک متخصص گوش و حلق و بینی خوب در تبریز مراجعه کنید. پس از بررسی شرایط بیمار بهترین روش درمان مشخص می شود . گاهی سينوزيت در مرحله ای است که می توان با مصرف مرتب دارو آن را درمان کرد اما گاهی نیاز است تا جراحی های چون آندوسکوپی برای درمان سینوزیت در تبریز ، انجام شود. تشخیص التهاب سینوس ها گاهی نیاز به ام آر آی یا سی تی اسکن دارد به همین دلیل برای تشخیص و درمان حتماً به یک جراح متخصص مراجعه کنید.

علل بروز سینوزیت

این عارضه از عوامل مختلفی می تواند ایجاد شود. در واقع زمانی که مایع مخاطی در سینوس ها حبس می شود ، محیطی را برای رشد منشا بیماری ها آماده می کند که به ترتیب شیوع در زیر بیان شده است :

  • ویروس ها : حدود ۹۰ درصد از بیماران مبتلا به این عارضه عفونی در بزرگسالان ، ویروس ها می باشد.
  • باکتری : حدود ۱۰ درصد از موارد ابتلا به سینوزیت عفونی در بزرگسالان است.
  • آلودگی : مواد محرک و شیمیایی موجود در هوا ممکن است موجب افزایش ترشح مخاط و در نهایت ابتلا به این مشکل شود.
  • قارچ : در مناطق گرم و خشک نظیر هند یا سودان این نوع عارضه بیشتر مشاهده می شود و از موارد بسیار نادر می باشد.

اقدامات خانگی در درمان سینوزیت

  • برای کاهش درد و تب می توانید از مسکن ساده استفاده نمایید.
  • استفاده از بخور و تنفس در هوای گرم و مرطوب و همچنین استفاده از برگ های اکالیپتوس و نعنا می تواند مفید باشد.
  • استفاده از کمپرس گرم به کاهش درد کمک می کند.
  • شستن بینی با سرم های شست و شو و آب نمک رقیق توصیه می شود.
  • نوشیدن آب زیاد
ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
Scroll to Top
Call Now Button